Δραστηριότητες
  ...  

Συνομιλώντας με την Ιωάννα Παπαντωνίου,
Πρόεδρο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος
& την Αγγελική Γιαννακίδου, Πρόεδρο και Διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης
Θα συντονίσει η Νάντια Μαχά
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021, 12:00, διαδικτυακά

Οι επόμενες προσκεκλημένες της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας στη σειρά των διαδικτυακών συναντήσεων «In Conversation / Συνομιλώντας» θα είναι η Ιωάννα Παπαντωνίου, πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και η Αγγελική Γιαννακίδιου, πρόεδρος και διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Η εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Εταιρείας Νάντια Μαχά θα συνομιλήσει μαζί τους με θέμα την ενδυματολογική και μουσειολογική έρευνα που έχουν κάνει για την παρουσίαση του ενδύματος μέσα από τις μόνιμες (και όχι μόνο) εκθέσεις των φορέων που έχουν ιδρύσει και εκπροσωπούν. Μαζί με την πολύτιμη πείρα τους από το στήσιμο δυο υποδειγματικών μουσείων της περιφέρειας, οι δύο κυρίες θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους στο θέμα της ένταξης της μόδας σε ένα λαογραφικό μουσείο και τον τρόπο με τον οποίο το προσέγγισαν και το διαχειρίστηκαν.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν
Για πρόσβαση στην πλατφόρμα Zoom, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, απαιτείται η εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:kanari4pli@gmail.com.
Επικοινωνία: Ρόζα Πατσέα, 210 3647577, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.00. Ο σχετικός σύνδεσμος στην πλατφόρμα θα σταλεί στους εγγεγραμμένους την παραμονή της εκδήλωσης.

 

 

Ανακοινώσεις

Συνέδριο: «Ελληνικές “εθνικές ενδυμασίες”. Από τη δημιουργία στη διάδοση και από τη χρήση στην ερμηνεία». Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Κυκλοφόρησε το τέταρτο τεύχος των Πρακτικών Ημερίδων Ενδυμασιολογίας

«”Ελληνική μόδα”: Ελληνική τοπική φορεσιά και μόδα». Κύκλος 2 διαλέξεων και 2 συναντήσεων

 

 

 

gr ---------eng