Δραστηριότητες
  ...  

Έκθεση με τίτλο «Κοστούμι χορού και θεάτρου: Από το σχεδιασμό στην υλοποίηση», σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Εθνική Λυρική Σκηνή

Στην έκθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Ο.Υ. από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2008, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό θεατρικά κοστούμια μαζί με το απαραίτητο επεξηγηματικό υλικό –μακέτες εργασίας, πατρόν, φωτογραφίες και δείγματα υλικών–, εκθέματα που σκοπό είχαν να προβάλουν τον τρόπο δημιουργίας του θεατρικού κοστουμιού και το ρόλο που διαδραματίζει σε μια θεατρική ή χορευτική παράσταση.
Στο πλαίσιο της έκθεσης η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Φ.Ο.Υ. και διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση για το θεατρικό κοστούμι, το σχεδιασμό και την κατασκευή του, στην οποία συμμετείχαν τα παρακάτω μέλη της Εταιρείας: Ιωάννα Παπαντωνίου, Σοφία Παντουβάκη, Ρένα Γεωργιάδου, σκηνογράφοι-ενδυματολόγοι, Χρήστος Μπρούφας, σκηνογράφος-ενδυματολόγος-εθνολόγος, και Ευαγγελία Άντζακα, λαογράφος.

 

Ανακοινώσεις

Η’ Ημερίδα Ενδυμασιολογίας

 

 

 

gr ---------eng